Nyeste poster

Anmeldelser og presse

 

Utklipp fra Fredrik Wandrups anmeldelse i Dagbladet.

Fredrik Wandrup i Dagbladet gir romanen terningkast 5, og skriver blant annet «…en strålende forfatter som uanfektet av alle trender og moteretninger bruker sitt språk som hun vil.»I I

Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad gir terningkast 5 og skriver: «[går sine egne veier] gjør hun fortsatt. Og hun har blitt enda bedre til det. Årets roman «Barføtt over isen» har blitt både tettere og mer sugende, og har utviklet intensiteten flere hakk siden sist.

Finn Stenstad i Tønsberg Blad gir terningkast 5 og skriver blant annet: «Språklig har Ingebjørg Berg Holm funnet en tone som kler stoffet perfekt. Sikker kunnskap om tidsepoken gir handlingen troverdighet og realisme, og når vi dessuten opplever forfatterens evne til å bygge opp sin hovedperson som en interessant personlighet, blir hennes andrebok en absolutt forbløffende annerledes krimroman». (Ennå ikke på nett.)

I Fædrelandsvennen får boka en 5-er under overskriften «Skrivekunst på høgt nivå.»

Bokbloggen Beathes Bokhjerte gir boka terningkast 5 på Bokelskere, og skriver: «Måtte det komme enda flere bøker om lensmannen Thomas Tinnvik for jeg liker å tre inn i dette universet som Berg Holm skaper og hvor hun blander sammen sjangere, noe hun gjør på glimrende vis og jeg vil ha mer. For meg som har sansen for historiske romaner og ikke er av veien for verken kjærlighet eller en dæsj med krim så ble dette rene kinderegget slik jeg ser det. Med Helt Ramms «Klæbo Gump»- sketsj friskt i minne må jeg bare si: Skriv Ingebjørg, skriiiiiv!»

 

Utklipp fra Geir Vedstads anmeldelse i Hamar Arbeiderblad

Andre anmeldelser:

Maria Årolilja Rø i Adresseavisa: «en elegant forteller som aldri tyr til billige skrekkeffekter.» (Ikke på nett.)

Gro Jørstad Nilsen i BT: «Klassisk krim med skeiv vri».

Sindre Hovdenakk i VG: «Berg Holm er dyktig til å skape en fortidig atmosfære i boken. Både ved hjelp av et lett antikvert språk, og referanser til datidens norske samfunnsforhold. Særlig er hun god på detaljer og presise observasjoner av folk og miljøer».

Bloggen «Med bok og palett»: «En godt konstruert roman, med et krimplott som ligger under og lurer gjennom hele boka. En dramatisk historie om en ensom mann som må finne utveier for egen framtid. Jeg likte det jeg las, og må innrømme at jeg brukte noen timer ute i sola på terrassen i dag., for jeg måtte se hvordan dette endte! «