Nyeste poster

Hva er det jeg roper sånn for?

Ill: IBH

Hvordan kan man på en dannet måte henlede oppmerksomheten på seg selv? Man kan selvsagt begynne å gå med hatt. En annen metode er å delta i den offentlige debatten. Denne bloggen er et forsøk på det siste.

«Et dannet rop om oppmerksomhet» har jeg kalt bloggen. Og det synes jeg er treffende. Som ytringsjunkie trykker jeg jevnlig meningene mine ut i offentligheten, og ønsker sterkt at noen skal lese dem. Se på meg, her borte! Jeg mener ting her!

Å spissformulere seg skriftlig er et veloppdragent alternativ til streaking. Mindre «se min smukke navle, » mer «se min glitrende retorikk».

Jeg har selvsagt bedre grunner også. Meningers mot og demokratiserende deltagelse og alt det der. Sette problemer under debatt, være med å endre systemet. Sånne ting det er vanskelig å si høyt uten å bli tatt for å være ironisk. Men merk fraværet av blunke-smileyer: Jeg mener det. Jeg prøver å bidra.

Allikevel skal jeg innrømme at jeg ønsker å bli sett. Det er ikke noe jeg skammer over, jeg er i for godt selskap til det. Alle kommentatorer og politikere, alle media liker å omtale som «samfunnsdebattanter» deler dette ønsket. Hvorfor skal ellers noen gidde å stikke hodet fram på denne måten? Edle motiver går hånd i hånd med egennytte. Det er slik verden går framover.

Akkurat nå har jeg en helt spesiell grunn til å ville stikke meg fram.

Våren 2015 kommer min debutroman ut på Schibsted forlag. Og jeg holder på å daue bare jeg tenker på det. Det er skummelt å tenke på at folk faktisk skal lese den. Men alternativet er verre! Og det er virkeligheten for alt for mange debutanter. 

Så jeg har bestemt meg for å snakke høyt om meg selv. Bruke alle midler jeg har, overse det jeg skulle ha av skam i livet og promotere romanen min og meg som forfatter så godt jeg kan.* Ikke fordi jeg tror folk er dumme nok til å kjøpe en roman bare fordi den er skrevet av en blogger. Men kanskje jeg klarer å synes godt nok til at noen i det minste gidder å anmelde boka?

Men for sikkerhets skyld får jeg skaffe meg hatt også.

 

*Neida, ta det rolig. Jeg fortsetter bloggen stort sett som før, og lover å ikke forvandle den til en personlig blogg om meg og romanen. Og ingen bilder av meg som poserer i dagens outfit ved tastaturet. Æresord!

P.S. Les om høstens debutanter her. Og kjøp minst en av bøkene. 

LIKDEL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: